Térkövezés

Élvezze a látványt és azt a zavartalan életet, amit a térkő a helyszínen élők számára ad.
SPORTPALYA

A térkövezés folyamata

A hatékony térkövezés titka az eredményes rétegezés kialakítása. Amennyiben szükséges, elvégezzük a terep előkészítését. Eltávolítjuk a szükségtelen elemeket – földréteg, bokrok, régi burkolatot stb. Az igénybevétel ismeretében, BobCat és kézi erő segítségével mélyítjük a területet 15-80 cm-ig. A mélység függ a kívánt teherbírástól: gyalogos, személygépkocsi, esetleg tehergépjármű fog közlekedni rajta. Ezekkel az összekötő elemekkel bármely hátsó vagy előkert élénk, élvezetes környezetté varázsolható.

Miután kimélyítettük a területet és minden, nem oda illő dolgot eltávolítottunk, lézeres szintmérő segítségével beállítjuk a tükröt, a vízelvezető lejtést, majd vibrációs géppel ledöngöljük a talajt. Ezt követően elkészítjük a betonszegélyt, amely biztosítja majd a kavicságyazat megfelelő tartását a térkő alatt. A szegélykő típusa függ attól, hogy milyen felhasználásra fog kerülni a térkő burkolat (autó beálló, közlekedő járda, díszítő elem stb.) A szegélykő mérete az általános kezeléshez 1 méter hosszú, 5 cm vastag és 20-25 cm magas. A föld tömörítése után ennek alapján a kavicsréteg kerül leszórásra, bedolgozzuk a durva, nagy szemű kavicstól kezdve a 0,4-es méretig, hogy tökéletesen egyenes réteget kapjunk. A rétegrendet vibrációs munkagéppel még egyszer tömörítjük, hogy az eredmény hosszabb távú legyen. Csak ezen alapok elvégzése után jöhet a térkő lerakása (térkövezés), ami maximális tapasztalatot és nagyfokú precizitást igényel. A lerakott térkő és szegély pontos találkozása kulcsfontosságú a térkövezésben. A térkő egymás mellé illesztése során figyelni kell a térközök kialakítására, amit térkő homok besöpréssel tudunk majd feltölteni. Érdemes odafigyelni a térkő formák pontos, szabályos összeillesztésére, majd utolsó lépésként levibráljuk a területet.

A térkövezés elvégzése után nincs más hátra, mint hátradőlni és élvezni a látványt és azt a zavartalan életet, amit a térkő a helyszínen élők számára ad.

Kérjen díjmentes ajánlatot!

A térkő előnyei

SPORTPALYA
– Sokkal szebb, mint az ódivatú, hagyományos beton.
– Változatos színvilág és felhasználás.
– Újra lerakható anyagveszteség nélkül.
– Kivételes tartósságú
– Könnyen karbantartható.

Alkalmazási területek a térkövezés során: járda, pihenő hely, gépjármű beálló, lépcső, kerteket díszítő övezet kialakítása stb.

– A térkő vastagsága lehet: 4-8-10 cm.
– Színvilága: téglaszínű, terra színű, vörös, szürke, sárga, zöld stb.
– Formája: téglalap, kocka, egyéb alakzatok

Mit vegyünk figyelembe a térkövezés előtt?

Térkövezés
A helyszíni felmérést követően, ügyfeleinkkel folyamatosan egyeztetünk a méretekkel, a lerakni kívánt anyaggal és minden aprólékos elképzeléssel, illetve felmerülő kéréssel kapcsolatban.
Elkészítjük a kivitelezési tervet a folyamatról: mit fogunk csinálni, milyen anyagok felhasználásával, milyen rétegrenddel készülhet el a térkövezés.
A megrendelő tisztában lesz az árakkal, rejtett költségek nélkül.
Ha minden a tervek szerint halad, akkor a terv elfogadása után létrejön a szerződéskötés és a megbeszélt időpontban megérkezünk a térkövezés helyszínére.

Kérjen díjmentes ajánlatot!

Fontos információ

A térkövezés kapcsán társaságunk anyagárasan dolgozik, azaz generálban végzi el a feladatokat, előleg fizetése nélkül, továbbá öt év garanciát vállalunk minden munkára!
Keressen minket, még ma, az ismert elérhetőségeinken!

Elérhetõségek
Telefon:+36 70 398 7170
E-mail:info@g73road.hu

Széchenyi logó

Elérhetõségek
Telefon:+36 70 398 7170
E-mail:info@g73road.hu

Széchenyi logó